Pages

Ads 468x60px

Tuesday, November 8, 2016

Како да се направат 24 тврдо варени јајца во рерна наeднаш

јајца-екстра-крцкави-рецепт-тврдо варени

Ако се наоѓате себеси има потреба да се готви јајца на трибините, еден сад со жешка вода едноставно не ќе се направи. Тоа е многу полесно и поудобно да се  направи тврдо варени јајца во рерна  кога ќе треба да  се направи јајца во најголемиот дел . (Плус, ќе сакаат многу простор на шпоретот да се подготви сланина, палачинки, хаш пече, и други основни појадок храна.) Вие веројатно може да се тврди дека ова  кифла калај Hack  ви обезбедува со "печени" јајца наместо тврдо варени јајца. Но, навистина, има малку да нема  разлика меѓу варени јајца и печени јајца . Готвење техники и двете работи, но сериозно да се размислува за тоа: Кога сте  готвење јајца на трибините , би сакале да се гужва над два огромни садови со вода или се држи на сите јајца во рерна одеднаш? Би одбра второто. Секој. Сингл. Време. Се што треба да направите е да поставите температура, го стартувате тајмерот, и одиме подалеку. 
Значи, останува прашањето:  Како да се готви тврдо варени јајца во рерна ? Започнете со загревање на рерната меѓу 325 ° F и 350 ° F. (Прв тајмери, тоа е дефинитивно вреди вршење на тест со неколку јајца за подобро разбирање на идеална температура за печката.) Ставете една целина, unpeeled јајце во секоја од чаши кифла. Се пече за 20 до 30 минути, во зависност од саканиот doneness. Шок јајца со ставање на нив во сад со мраз и ладна вода за неколку минути. Тргни кога тие се излади доволно за да се справи и школка само ќе слајд право надвор.
Може да се забележи малку кафени дамки на површината на школка и, понекогаш, на белците по пилинг. Тоа е резултат на јајцето допира тава додека печењето. Вие би можеле да се обидат Cupcake облоги или завиткување памук или фолија околу рабовите на секоја дупка. Но, ако марки ви пречи тоа многу, може да се ослободи од кифла калај заедно. Alton Браун  го прави печка-печени јајца со влажна крпа кујна  која е поставен директно на решетката од рерната и јајцата се потпира на врвот. Тоа, сепак, е сериозна опасност од пожар. За да го игра сигурно, или ротирање на јајца на половина пат низ готвење или парче надвор од кафена битови по готвење и пилинг.
Сега може да се прашуваат  како да ги чувате хард-варени јајца  , па тие ќе останат свежи подолго. Хард-варени јајца во лушпа може да се чува во фрижидер за една недела. Ако сте фан на пилинг сите јајца пред време, оставете ги во сад со ладна вода во фрижидер за една недела. Ние исто така имаме трик за  подгревањето тврдо варени јајца  што не вклучува микробранова печка, па ако нема експлозија или хаос се вклучени.

Оваа статија првично се појави на ExtraCrispy.com.

No comments: